Shopping i Milano, Italien

6 tips för shopping i Milano

Shopping i Milano är som allra bäst i juli när du kan fynda under den stora sommarrean.

Den som alltid drömt om ett par eleganta Manolos eller den där designkostymen ska passa på när stora delar av Europa flyr till stränderna.

Shopping i Milanos Modedistrikt

Milanos modedistrikt består av en kvadrat i norra delen av citykärnan och inramas av gatorna Via della Spiga, Corso Venezia, Via Montenapoleone och Via Monzoni. Affärer i Milano är öppna kl 09.30-13.00 och 15:00-19.30. De flesta affärer är stängda på söndagar. Exklusiviteten betyder samtidigt att priserna lätt blir höga under säsongen, men under sommarrean är fyndmöjligheterna enorma. Här är tre platser i centrum att börja på:

Via Montenapoleone

Milanos Fifth Avenue – här hittar du flaggbutiker för märken som Cartier, Bulgari, Damiani, Alberta Ferretti, Giorgio Armani, Louis Vuitton, Versace, Gucci, Etro, Prada, Yves Saint Laurent och många fler.

Via della Spiga och Via Sant’Andrea

Mindre kända shoppingstråk men med minst lika bra shopping. Längs via della Spiga och via Sant’Andrea ligger Dolce & Gabbana, Kenzo och Les Copains sida vid sida med Moschino, Versace, Chanel och Valentino.

La Rinascente

På torget vid Milanos nav Duomo ligger gallerian La Rinascente – en flådigare variant av Harrods eller NK med sex våningars lyxshopping av make up, designmöbler och kläder. Gucci, Dior, Valentino, Fendi med flera.

Strax utanför Milano har dessutom oändligt många outlets växt fram. Här är tre stycken särskilt värda ett besök:

Salvagente

(Via Bronzetti 16, buss 60 från Doumo)

Namnet betyder livräddare! Norlat 20-60 procent rabatt på märken som Prada, Armani, Alberta Ferretti och många fler. Du hittar både kläder, skor, väskor och accessoarer. Mest dam, mindre herravdelning. Reorna i slutet på säsongerna ger störst fyndmöjligheter (slutet av december och tidigt i juli).

McArhurglen Designer outlet Serravalle

(Via della Moda 1, tåg mot Genua, station Scrivia)

Europas största outlet med över 180 återförsäljare och 30-70 procent lägre priser, McArhurglen var först med att utveckla outletkonceptet i Italien. Lugn och vacker miljö utanför storstadens stress.

Outlet shore

(Via Martinetti 6, tunnelbana till Gambara)

Här kan du shoppa skor tills du stupar från alla stora kollektioner. Stora utbud av både herr- och dammodeller, upp mot 75 procent rabatt.

Inte bara shopping i Milano

Visst är shopping fantastiskt, men det finns så mycket mer att göra i Milano och resten av Italien. Läs mer i vår artikel På luffen i romantiska Italien.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Fler artiklar

Fler resereportage

Shopping i Milano, Italien

6 tips för shopping i Milano

Shopping i Milano är som allra bäst i juli när du kan fynda under den stora sommarrean. Den som alltid drömt om ett par eleganta

Tåg i Litauen

Ta tåget i Litauen

De som inte har egen bil brukar använda Baltikums väl utbyggda expressbussnät. Men i Litauen finns ett såväl modernt som bekvämt och billigt järnvägsnät. Dessutom

Segla i Kroatien

Segla i Kroatien

Kroatien är ett turistland på stark uppgång. Bland svenskar är nu Kroatien det tredje populäraste semestermålet efter Grekland och Spanien och enbart i år har

Strand i Italien

På luffen i romantiska Italien

Att göra en reportageresa i Italien mitt i sommaren är en växlingsrik upplevelse: vissa turistmål är översållade av turister från hela världen (inte minst från

Lubeck, Tyskland

Lübeck-bukten – Anrik badkultur

De breda sandstränderna runt den vidsträckta Lübeck-bukten har ända sedan tidigt 1800-tal lockat badturister från hela Nordeuropa. Särskilt fram till andra världskriget var Travemünde ett