Du visar för närvarande Riga – prisvärda spa med kvalitet

Riga – prisvärda spa med kvalitet

Bärnsten eller öl. Det är de senaste” inpackningarna” ibland lettiska spaerbjudanden. Spa är prisvärt i Lettland. Vid sidan av många spaanläggningar och spahotell vid kusten finns dagspa i Riga. Störst, elegantast och mest sofistikerat är Espa, ett spa i sex våningar.

Berömd är Swarowskikristallen i lampan som hänger i trappan som binder våningarna samman. Vi vill vara som en sagomiljö, säger Santa Veinberga marknadskoordinator. Och swimmingpoolen med sin champagnebar, bastur med fågelsång och sinnrika lilla duschtempel, där all mosaik som är sittbar också är uppvärmd ger syn för den sägen man vill förmedla. Här finns såväl isgrottor som öppna spisar, liksom supereffektiva techno gym. Man använder givetvis bara Espaprodukter, som alla 650 Espas i världen. Men man är inte bara ett av de största i världen, utan ett av de sex bästa spaanläggningarna i hela världen, enligt en t ex World Traveller Luxury Magazine och välkända Condé Nast Traveller tycker att detta är det bästa day spa overseas.

Nu kan störst ge fel signaler. Det är till ytan och den används för maximalt dämpad belysning, avkopling och njutning. På takvåningen finns en masserande pool under stjärnorna eller snöhimlen som håller 38 grader, terum m m. Vissa tider kan du komma hela familjen. I synnerhet kvällstid vill man mer nå parsektorn och hela tiden finns förstås hotellgäster från intilliggande Radisson och från många företag.

Här finns en rik meny för olika typer av massage och behandlingar, som utförs med största professionella omsorger, till för en svensk mycket prisvärda taxor. Men givetvis finns såväl pedikyr som manikyr och skönhetsbehandlingarna ska snart inkludera även hårfrisörer. Personlig träning och yogarum finns också. Amber Crystal Chakra Balancing är nytt, m en här finns även Ayurvedamassage, vaxning, avstressningsbehandlingar inte minst.

En ökande andel kunder är män. Här är det vanligare än i Sverige. I receptionen finns en restaurang med hälsosam och delikat meny och dryck.

ESPA är lite palatslikt till interiören, om än helt modernt. Därför förbluffar fasaden som är bevarad och belyst från Rigas guldålder under art noveautiden. Även belysningen speglar Espas tema Eld & Vatten.