Viking Lines snabbaste shoppingfärja

Viking XPRS

Viking Lines mest okända fartyg Viking XPRS fyller tio år. Med den äran.

Viking XPRS planar ut mycket bra i guppig sjö och går väldigt tyst. Vart undrar ni kanske? Till Tallinn från Helsingfors med två dagliga turer. Utifrån ser hon mindre ut än hon är. Hon är en väldigt rationellt byggd båt som nu börjat få lite patina och passagerarna sina favorit-vattenhål ombord. 185 meter lång och med kapacitet för 2500 passagerare är hon väldigt inriktad på att äta och dricka ombord.

Resan tar 2,5 timme i 25 knop, vilket är snabbare än de konventionella färjorna, men ändå inte mer än 46 km/t, en rätt ideal måltids-och shoppingtid.  Hon tar 240 bilar på separata bil-och lastbilsdäck, vilket gör henne intressant för svenska semesterresenärer, som också kan förbeställa sina taxfreeprodukter för separat uthämtning.

Viking XPRS avgår nos mot nos med ankommande Stockholmsfärja från terminalen i Skatudden, intill Pariserhjulet och det nya häftiga utomhusbadet med sina soldäck och balkonger med Nordens bästa badutsikt. Viking XPRS kan checkas in i förväg, men transfertiden blir då lite kort med bil, men vem har bil bara för att angöra hamnen i Helsingfors?

Ovanför bildäck ligger däck 6, uteslutande för de 238 hytterna, som är lite mindre än på Helsingfors-och Åbofärjorna, men så är också sträckan så kort. Rationellt och bekvämt med stora runda fönster och lugn avskildhet.

Däck 7 är för puben, som också serverar pubmat, konferens, shopping och den stora aktersalongen Club X för dans och underhållning, inklusive tango får man förmoda.

Däck 8 är ett rent restaurangdäck, med relativt liten a la carte, men dock sjövänd. Däcket har en öppen planlösning, så det blir ändå sjöglimt för de flesta. Här finns buffé, Roberts Coffee och snabba självserveringar inklusive i det stora Red Rose café med barnlekrummet, alternativt litet underhållningsgolv. Räkmackan är ett snabbt standardalternativ för den som siktar på shoppinghysteri.

Härovanför finns tillträde sommartid till två generösa soldäck, som trots att Viking XPRS är ett snabbgående fartyg, ärvt sina syskons just generösa soldäcksplanering. I övriga interiörer kan man ana en inspiration från kryssningsfartyg eller om man så vill lite av Tallinks första nybyggen i planeringen. Tallink var ju i början av 2000-talet angeläget om att bygga något annat än Viking, men har senare å sin sida tagit de generösare däcksutrymmena till heders igen.

På sommaren fortsätter Viking Line att låta inkommande Stockholmsfärja gå vidare till Tallink på Nordens mesta färjelinje, med inte bara imponerande sex miljoner årspassagerare, utan även en fortsatt ökningstakt år efter år.

Tallink är dominerande i trafiken med tre dagliga dubbelturer för snabbfärjorna Star och Megastar, samt en ”slowboat” kryssning om dagen med Östersjöns största färja Europa, f d Silja Europa. Därtill har vi Eckerö Lines dagliga med m/s Finlandia och sommartid några mindre snabbfartyg hos Linda Line.

Viking XPRS något annorlunda namn var egentligen projektnamnet, med XPRS som förkortning för Express. Till sist hade det använts så många gånger att det blev kvar. Hon har förstås isklass 1A, något som är ett måste för rutten Helsingfors-Tallinn. Viking XPRS premiärtur skedde 24 april 2008, efter att hon byggts på Aker Finnyards i Helsingfors för beräknat 120-130 miljoner euro.

Text: Jan Ohlsson

 

Dela artikeln:

Lämna en kommentar

Det går inte att kommentera detta inlägg.