Tallinns flygplats Baltikums trevligaste

Idag minst av de tre baltiska ländernas är ända Tallinns flygplats den trevligaste. Intim och vilsam belysning, snygg färgsättning och nya grepp.

Gater har sålts ut som reklampelare på nytt sätt. I en annonserar ett gym och har även dragit in ett minigym. En bokhandel tar hand om gate 1, med biblioteksinredning och vilsamma läsfåtöljer. Tallink har lagt kartgolv i sin gate med havsmotiv. Det finns en vackert inredd självserviceshop för estniska varor, förföriskt presenterade och en flygel för den som vill spela.

Vid mitt senaste besök strömmade ljuvliga klassiska toner i god akustik. Modernast möjliga teknik används i säkerhetskontrollen som ligger vilsamt och med vänlig personal. Dessutom har Tallinns flygplats, med bara fyra kilometer till city, fått en spårvägsstation för linje 4 som vänder i ett glashus här. Tallinnbor har gratis kollektivtrafik, men som utsocknes kan du köpa enkelresa för två euro av föraren. Taxi bör gå på mellan fem till tio euro mot centrum. Nu ska även hårdvaran rustas upp och Tallinn Lennart Meri Airport få en längre landningsbana på nästan 3500 meter.

Text: Jan Ohlsson

 

Dela artikeln:

Lämna en kommentar

Det går inte att kommentera detta inlägg.