Jan Ohlsson Äntligen på väg mot nya målFoto: Jan Ohlsson

Äntligen något positivt att rapportera

SAS har tänkt om på långlinjefronten

Genom åren har det blivit många SAS-kritiska artiklar i avvaktan på att SAS ska finna en ny väg, en vision, inte bara sparpaket. Men nu händer det positiva saker i bakgrunden.

Med facit i hand är det alltid lätt att få en säker analys. Låt oss konstatera t ex att det var heltokigt att integrera Linjeflyg i SAS, att sälja av de 28 Bombardier Q-400 och inte minst att satsa på Europaflyg. Samt att göra långlinjetrafiken till ett tunt benrangel. Det b l a lade grunden för en vilsen kräftgång i SAS.

Men nu händer det grejer i kulissen. SAS får snart ta emot den första av fyra Airbus A-330 ”Enchanced”, bränslesnålare och med längre räckvidd. De skulle ersatt fyra bränsletörstigare Airbus A-340-300, men tack vare de lägre bränslepriserna får nu även dessa stanna och långdistansflottan utökas från 12 till 15+1 flygplan (+1 är en reserv A-340).

Sydkorea intressant incoming marknad

Det öppnar upp för nya långlinjer. På förslag lär vara Miami. Boston och Seoul. Om jag, som vanligt lägger mig i, skulle jag lägga en röst för Seoul, underförsörjda Sydkorea behöver fler Europaturer och kan med bra marknadsföring fylla på lite i SAS Europaflotta. Miami är porten mot Sydamerika, innan man vågar språnget åter ända dit och Boston kan också ge Europatrafik. För passa nu också på SAS att skrota lite av den här envetna Skandinavienprofilen, jacka upp servicen och öppna famnen för passagerare även utifrån och in. Bli lite mer kinesiska s a s. Lär av Finnair.

Köpenhamn är ännu navet, men om Stockholm nu ska få del av någon linje som Köpenhamn redan har, eller felaktigt har, så ge Stockholm San Francisco, varför inte med en förlängning till Indien….

Ska SAS klara konkurrensen med Gulfflygbolagen är mer non-stop långdistans av nöden. Visst är det kostbart och riskfyllt. Men ändå rätt.

Servicenivån måste bli bättre

Men servicen har en bit kvar. SAS Plus är inte mycket mer än en halvhyfsad ekonomiklass. Men så länge folk får mer Eurobonuspoäng tiger de och lider. Men tro inte det attraherar nya passagerare utifrån. Sluta leka lågprisbolag grande. Så låga är dessutom inte priserna.

Resultatet 2015 måste bli positivt. Vad annars med de bränslepriserna? Det finns ju också fler slots att sälja på Heathrow. Kanske konkurrerar SAS bättre från Stansted. Facit från Göteborg kommer snart. Fast det är fuskresultat förstås i böckerna.

Men långdistanssatsning som nu inleds med Arlanda-Hong Kong är rätt väg upp. Bara man förmår anpassa sig till kinaresenärer och kan sälja där.

Om sedan SAS på sikt kan klara sig ensamt är tveksamt. Dags intensifiera speed-dejtingen kanske?

Det flygbolag som inte gör vinst på flygoperationerna 2015 finns inte om tre år.

Text: Jan Ohlsson

 

Dela artikeln:

Lämna en kommentar

Kom ihåg mig

Maila mig när nya kommentarer läggs till

Kopiera ordet i rutan: