Reportage

Björn Gustavsson Foto: Björn Gustavsson

En växlingsrik upplevelse

Italien mitt i sommaren

Att göra en reportageresa i Italien mitt i sommaren är en växlingsrik upplevelse: vissa turistmål är översållade av turister från hela världen (inte minst från Kina har ökningen varit stark) men generellt råder trots allt måttlig trängsel – eller rättare sagt: ingen trängsel alls.

Läs vidare
Jan Ohlsson Foto: Jan Ohlsson

De nya moderna tågen börjar bli inne

Baltikums bästa tågland

De som inte har egen bil brukar använda Baltikums väl utbyggda expressbussnät. Men I Litauen finns ett såväl modernt som bekvämt och billigt järnvägsnät. Dessutom är det som regel på tid.

Läs vidare
Iberostar Poolen på Iberostar Jardin del Sol.Foto: Iberostar

År efter år står Mallorca på topp

Resetips stora Mallorcaguide

Nu vill alla till Mallorca igen. Allt har bara blivit bättre och priserna är lägre än väntat om du inte ska köpa hus förstås.

Läs vidare
Björn Gustavsson Foto: Björn Gustavsson

Vykortsvackra sandstränder och turkosblått hav

Aruba - En karibisk paradisö

-Å, lyckliga du, som får åka till paradiset! säger en holländare jag möter på Amsterdams flygplats. Jag är på väg till Aruba. 

Läs vidare
Jan Ohlsson Isabelle har blivit vit.Foto: Jan Ohlsson

Skärgård, hav och flodkryssning i ett

Riga romantiskt kryssmål

Tallink gör åter dagliga kryssningar på Riga. Resan ger skärgårds- havs- och flodkryss i ett och är också Tallinks inkörsport till Vilnius. Resetips test visar att såväl den nu-  äntligen - vita drottningen Isabelle och yngre Tallinkfartyget Romantika håller hög serviceprofil. Läs också våra cityguider. Här kan du förena skönt barhäng med jugend, barock och sol och bad.

Läs vidare
Göteborg & Co / Anders Wester Utsikt över Göteborg.Foto: Göteborg & Co / Anders Wester

Möt våren i Södertälje Göteborg

Weekend i Göteborg

En weekendresa till Göteborg är alltid lika trevlig. Själv provade jag MTR:s nya expresståg Stockholm—Göteborg; en linje som har mycket bättre punktlighet än SJ-tågen och som dessutom, i 1 klass, kan erbjuda resa inklusive måltidsservering vid borden. Rekommenderas!

Läs vidare
Björn Gustavsson Ramundberget.Foto: Björn Gustavsson

Tre skidorter du når med expressbuss

Fin skidåkning söder om Jämtlandsfjällen

Det finns många fina skidorter även söder om Jämtlandsfjällen. Resetips testar tre som du kan nå med expressbuss från Stockholm: Orsa grönklitt, Idre fjäll och Ramundberget.

Läs vidare
Ralph Larmann Hamburg Elbphilharmonie vid invigningen.Foto: Ralph Larmann

Europas mest spektakulära konserthus

Hamburg Elbphilharmonie

Elbphilharmonie i Hamburg – ett av Europas mest påkostade och spektakulära konserthus – invigdes i januari med en hejdundrande premiärkonsert där förbundskansler Angela Merkel, president Joachim Gauck och hundratals journalister från hela världen hörde till de inbjudna.

Läs vidare